YKS

2024 TYT – AYT Fizik Konuları ve Soru Dağılımı

TYT Fizik Konuları ve Yıllara Göre Soru Dağılımları

TYT fizik konularını içeren listemiz aşağıda sunulmuştur. Aynı zamanda, TYT fizik sorularının dağılımını gösteren tablolarımıza göz atabilirsiniz. Listede yer alan bilgiler güncel olup, 2024 TYT fizik sınavları için referans niteliği taşımaktadır.

Soruların yıllara göre dağılımı değişkenlik göstermektedir. Daha önceki yıllarda soru gelmeyen bir konu, 2024 TYT’de soru gelmek zorunda olmayabilir. Bu tablolar, ÖSYM’nin öncelik verdiği konular konusunda bir fikir sunabilir.

2024 TYT sınavında başarılı olmak isteyen bir öğrenci, müfredatın tamamına hakim olmalıdır. Aksi takdirde istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle, sadece TYT konu dağılımına odaklanmak yeterli olmayacaktır.

Konular arasındaki bağlantı ve bütünlük, kapsamlı bir çalışmayı gerektirmektedir. Bazen bir konudan gelen bir soruyu çözebilmek için diğer konulara da hakim olmak gerekmektedir.

Konular arasındaki ilişkileri görmek için aşağıdaki tablodaki konulara tıklayabilir ve açılan sayfadaki “Bu dersten önce hangi dersleri tamamlamalıyım?” başlığını inceleyebilirsiniz. Ayrıca “TYT ve AYT Fizik Konularına Hangi Sırayla Çalışmalıyım?” sayfasını da inceleyebilirsiniz.

DİKKAT!!

2018, 2019, 2020, 2021, 2022 ve 2023 TYT’lerde hiç soru gelmemiş bir konunun önemsiz olduğu, çalışılmaması gerektiği sonucu çıkarılamaz.

TYT Fizik Konuları ve Çıkmış Soruların Dağılımı

TYT fizik müfredatı, 9. ve 10. sınıf fizik konularını içermektedir. Bu konulardan TYT sınavında toplamda 7 soru yer almaktadır.

TYT fizik konularının yıllara göre soru dağılımı yukarıda sunulmuştur. 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 ve 2023 TYT sınavlarında her bir TYT konusundan kaç soru geldiğini tablodan inceleyebilirsiniz.

AYT Fizik Konuları ve Yıllara Göre Çıkmış Soruların Dağılımı

AYT fizik konularını içeren detaylı listemiz aşağıda sunulmuştur. Ayrıca, AYT fizik soru dağılımını içeren hazırladığımız tablolara göz atabilirsiniz. Tablolar güncel olup, 2024 AYT fizik konularına referans olarak alınmalıdır.

Her yıl soru dağılımlarının aynı olmaması oldukça olağandır. Yaklaşık olarak 25 AYT konusuna karşılık, sadece 14 AYT fizik sorusu gelmektedir.

Daha önce soru gelmemiş bir AYT fizik konusunun diğerlerinden daha değerli ya da önemsiz olduğunu düşünmek hatalı olacaktır. YKS 2024’te bize sorulacak sorular konusunda kesin bir bilgiye sahip olamayız. Bu nedenle, her konuyu eksiksiz bir şekilde çalışmak en uygunudur.

2024 AYT fizik konu dağılımı hakkında herhangi bir bilgi olmaması sebebiyle, bütün konulara tam anlamıyla hakim olmak önemlidir.

Konular arasındaki bağlantı ve bütünlük, kapsamlı bir çalışmayı gerektirmektedir. Bazen bir konudan gelen bir soruyu çözebilmek için diğer konulara da hâkim olmak gerekebilir.

Konular arasındaki bağlantıları görmek için aşağıdaki tablodaki konulara tıklayabilir ve açılan sayfadaki “Bu dersten önce hangi dersleri tamamlamalıyım?” başlığını inceleyebilirsiniz. Ayrıca, “TYT ve AYT Fizik Konularına Hangi Sırayla Çalışmalıyım?” sayfasını da inceleyebilirsiniz.

Not 1: 2020 AYT soru dağılımı, koronavirüs salgını sonrası yapılan resmî açıklamalardan etkilenmiştir. 2020 AYT’de 12. sınıf konularının önemli bir kısmından soru sorulmamıştır. Sorular, ÖSYM tarafından 11 ve 12. sınıfın kalan konularına dağıtılmıştır.

Not 2: 10 Şubat 2023’te Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yaptığı açıklamaya göre, “Dalga Mekaniği ve Elektromanyetik Dalgalar” konusundaki Doppler olayı ve elektromanyetik dalgalar başlıkları 2023 YKS’ye dahil değildir. 2023 AYT’de 12. sınıf konularının önemli bir kısmından soru sorulmamıştır. Sorular, ÖSYM tarafından 11 ve 12. sınıfın kalan konularına dağıtılmıştır.

DİKKAT!!

2018, 2019, 2020, 2021, 2022 ve 2023 AYT’lerde hiç soru gelmemiş bir konunun önemsiz olduğu, çalışılmaması gerektiği sonucu çıkarılamaz.

AYT Fizik Konuları ve Çıkmış Soruların Dağılımı

AYT fizik müfredatı, 11. ve 12. sınıf fizik konularını içermektedir. AYT sınavında bu konulardan toplamda 14 soru yer almaktadır.

AYT fizik konularının yıllara göre soru dağılımı yukarıda sunulmuştur. 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 ve 2023 AYT sınavlarında her bir AYT konusundan kaç soru geldiğini tablodan inceleyebilirsiniz.

*2020 ve 2023 yıllarında, Milli Eğitim Bakanlığı kararı ile 12. sınıf ikinci dönem konuları AYT kapsamından çıkarıldığı için bu yıllarda ilgili konulardan soru çıkmamıştır.

Bu yazdırılabilir tabloda, TYT ve AYT fizik konuları eksiksiz bir şekilde listelenmiştir. Bu listelerin çıktısını almak ya da dosyanızda/panonuzda bu çizelge için yer açmak size düşmektedir.

TYT ve AYT fizik konuları, MEB müfredatında belirtilen sıralama ile tabloda yer almaktadır.

Tablonun kullanımı oldukça basittir. Her konunun yanında 3 adet boş yıldız bulunmaktadır. Yıldızları aşağıdaki mantıkla doldurabilirsiniz:

– 0 yıldız: Konuya henüz başlangıç yapmadım.
– 1 yıldız: Konu anlatımını çalıştım, ancak hala eksiklerim var.
– 2 yıldız: Konu anlatımını tamamladım, fakat soru çözerek pekiştirmem gerekiyor.
– 3 yıldız: Konuyu tamamladım ve iyice pekiştirdim.

TYT ve AYT Fizik Konuları Takip Tablosu

Tabloyu indir, yazdır, konuları takip et…

 

  • Konuya başlamadım bile 🙁
  • Sadece konu anlatımını çalıştım. Epey eksiğim var 🙁
  • Konu tamam fakat daha çok soru çözmem gerekli.
  • Konuyu da tamamladım, bol da soru çözdüm. 🙂

İstersen yorum yazabilirsin